Nekaj o meni in tem blogu

Živjo,

moje ime je Alenka. Z možem in tremi hčerkami živim v Ljubljani in se ukvarjam s prodajo brazilskih izdelkov. Ker vsi radi potujemo in raziskujemo nove kraje, nas pot vsako leto popelje v nove države, kjer preskušamo nove okuse in spoznavamo nove običaje, kulturne znamenitosti ter življenje tamkajšnjih prebivalcev.

Poleg tega pa zelo veliko potujemo in nas vsako leto pot zanese po raziskovalni poti v državo v kateri še nismo bili.

Čeprav živim in delam v Ljubljani, sem po očetovi strani Tržačanka in po mamini Avstralka, za kar je verjetno »krivo«, da sem zelo odprta za spoznavanje tujih kultur, jedi in ljudi. Moja strast je tudi geologija, kot bivša študentka geologije in s tem spoznavanje geoloških in geografskih lastnosti. Tako me marsikdo vpraša, kaj sploh počnem tukaj in kako to, da se ukvarjam z brazilsko hrano. 🙂

Odgovor na to je dolga zgodba, katere bistvo pa je, ko sem pred leti pričela razmišljati kaj bi počela v življenju (saj mi je vsakdanjik postajal že dolgočasen, ni bilo novih izzivov, ki jih jaz ves čas potrebujem), sem seveda najprej pomislila na hrano in nato na Avstralijo. Hrano imam zelo rada, čeprav jedec nisem ravno najboljši, sem pa nepoboljšljiva uživačka v dobri, raznoliki hrani in predvsem uživam v spoznavanju novih okusov in s tem tudi novih kultur, kar pa me je v končni fazi odpeljalo v prodajo brazilskih izdelkov in s tem do tega bloga.

Prvič sem spoznala brazilske okuse pred približno 10 leti, ko je mož službeno odpotoval v Brazilijo. Tam je ostal skoraj mesec dni, jaz pa doma sama s tremi majhnimi otroki. No, ko je prišel domov je prinesel kar nekaj različnih izdelkov za pokušino in tako se je pričela plesti vez z Brazilijo. Mož je tisto leto šel še dvakrat v Brazilijo na službeno pot in vsakič je prinesel same dobrote. Po nekaj letih službenih poti v Brazilijo je prišlo že tako daleč, da je poleg svojega malega kovčka prinesel še dva velika, v katerima je bila samo hrana in pijača. Naši cariniki na letališču Brnik pa so imeli vsakokrat veliko dela z zasliševanjem kaj nosi, za kaj to potrebuje in spraševali ali ve, da ne sme nositi toliko hrane (oziroma je sploh ne sme…) in vsakič se je na srečo končalo enako. Spustili so ga skozi. Seveda, jim je moral najprej potarnati, da ima doma štiri punce, ki komaj čakajo, da prinese domov Guarano, brigadeirose, tapiokino moko….. 🙂

Tekom vseh teh let smo spoznali veliko ljudi in z marsikom smo sklenili močna prijateljstva.

Ljudje v Braziliji so vedno nasmejani ljudje, ki prinesejo veliko dobrote in topline v tvoj dom.

Vsa ta potovanja, prinašanje hrane v državo, spoznavanje kulture, sklepanje trdnih prijateljskih vezi so sprožila plaz, ki je vodil do tega, da smo se pričeli ukvarjati s prodajo brazilske hrane, pomagamo in svetujemo ljudem, ki želijo odpotovati v Brazilijo s popotniškimi nasveti, s kulinarično predpripravo in spoznavanjem jezika in kulture. Vodimo tudi kuharske delavnice in pomagamo z usmeritvami.

Vse kar počnem in kar me zanima bom z veseljem delila tudi na tem blogu.

Če ti je blog všeč se mi pridruži in če imaš kakšno vprašanje, nasvet ali pa bi si želel/a udeležiti kakšnega srečanja, deliti kakšen dober kuharski recept in popotniško doživetje, bom zelo vesela tvojega maila, ki mi ga lahko pošlješ kar na ta naslov.

Veseli me našega sodelovanja in se beremo!

Alenka