Velikonočne kuharije za otroke polne novega znanja

Kar nekaj zvedavih bodočih malih kuharjev in kuharic se je zbralo 8. aprila in asistiralo naši Alenki Cebron Kulauzović, izkušeni mojstrici na področju slovenske, evropske in brazilske kulinarike pri delavnici Velikonočnih kuharij.

Na tokratni delavnici smo želeli naše najmlajše naučiti nekaj najbolj tipičnih jedi, ki se jih v naših krajih pripravlja ob velikonočnih praznikih. Tako smo zamesili pravi velikonočni kruh, se poigrali s šunko in jo vstavili v testo, za povrh pa pripravili tudi velikonočni namaz, se sladkali s korenčkovimi muffini in korenčkovimi koriti, za pikico na i pa pripravili tudi prava čokoladna jajčka.

Ker v velikonočnem času ne gre brez pisanic, smo seveda barvali tudi jajčka oz. pirhe. Spoznavali smo ta naš tradicionalni praznik skupaj z okraski, običaji in tipično hrano, se pošteno nasmejali in se veliko novega tudi naučili.

Naši mali kuharji so odšli z iskrivim nasmehom in obljubo, da se še vidimo – in seveda, da bodo vse, kar so se naučili danes, pripravili tudi za svoje očke in mamice ter bratce in sestrice.

 

Morda te zanima tudi: