Zadnje objave

RIŽ – KATEREGA NAJ UPORABIM?

RIŽ – KATEREGA NAJ UPORABIM?

Kolikokrat na teden si pripravite riž pri vas doma? Pri nas je na jedilniku vsaj dvakrat tedensko; v rižoti, kot priloga, mlečni riž, riževi kroketki, japonski sushi, v solati, … Obstaja več kot 40.000 sort gojenega riža. Ta številka naj ne bi bila čisto prava, […]

OKOLI SVETA V 50-IH SESTAVINAH                            #2 PLANTANE

OKOLI SVETA V 50-IH SESTAVINAH #2 PLANTANE

Ime : Plantane, Alloco, maduros, dodo Kuhinje: Zahodna Afrika, Centralna Afrika, Južna Amerika in Karibi Afriška kuhinja je zelo zanimiva in pisana. Veliko je jedi, ki so nam nepoznane in tuje. Ena od takih so tudi plantane, vrsta banan, ki se jih ne je surove, […]

RECEPTI, KI JIH MORAŠ POSKUSITI

RECEPTI, KI JIH MORAŠ POSKUSITI

Tapioka in tapiokina moka originalno prihaja iz Južne Amerike. Tapioka je korenina, ki ne vsebuje glutena, ne vsebuje žitaric in se uporablja v paleo receptih. Poleg tega, da je tapioka zelo priljubljena v kuhinji je zanjo značilna tudi nizka vsebnost kalorij in odličen pripomoček v […]

LIMONE BI MORALI JESTI POGOSTEJE

LIMONE BI MORALI JESTI POGOSTEJE

Limone, kot smo spoznali v prejšnjem članku, so lahko rumene, zelene, oranžne, ločimo jih tudi po okusu in poznamo okoli 100 vrst. Tako različne, pa vendar imajo eno skupno lastnost in to je vsebnost vitamina C. Limone pomagajo pri zdravljenju in preprečevanju težav, hkrati pa […]