Lahke brezglutenske sladice in prigrizki za poletne dni

Ali veš, kaj je casava, manioka, yuca ali tapioka? Ta prekrasni gozdnat grm, ki prihaja iz Južne Amerike in ga poznamo pod vsemi štirimi imeni, je pravo zlato za vse, ki se želijo (ali morajo) izogibati glutenu, saj ga ne vsebuje popolnoma nič! To pomeni, da so vse jedi, ki jih pripravimo z uporabo tapioke (namesto recimo navadne moke), popolnoma lahkotne in tudi manj kalorične.

Poletne počitnice so pred vrati in z njimi tudi vroči poletni dnevi. To pa ne pomeni, da si ne smemo privoščiti kaj slastno sladkega ali pregrešno dober prigrizek.

Zanimanja za prejšnjo delavnico je bilo veliko, zato smo se odločili, da jo ponovimo.

Pripravljali bomo slastne slane in sladke prigrizke in sladice za vroče poletne dni. Na delavnici se bomo ponovno osredotočili na ta okusni sadež in se podali v eksotično raziskovanje izvora tapioke, v kakšni obliki se jo dobi, v kakšnem okolju raste in kako so jo nekoč uporabljali – seveda tudi, kako jo uporabljamo danes. In preizkusili mnogo odličnih receptov!

Se želiš naučiti pripravljati tapiokine slastne dobrote in narediti nekaj dobrega zase in za svojo družino?

 

Kdaj?

Rezerviraj si soboto, 1.7.2017 med 11. in 13. uro.

Kje?

Delavnica bo potekala v restavraciji Skuhna, Trubarjeva 56, LJ.

Cena tečaja na udeleženca je 45€.

 

Kaj bomo pripravili?

1. Ocvrta manioka s špinačo

Prekrasen samostojni prigrizek ali okusna barvita priloga, ki z dodatkom špinače postane bolj polnega okusa ter polna vitaminov.

2. Brazilski sirovi kruhki

Številka 1 pri slanih prigrizkih, primerni za predjed, okusno prilogo, ali pa prigrizek na zabavi oz. ob priljubljenem filmu.

3. Crepioca – tapiokine palačinke

Favorit med sladicami za naše otroke, pripravimo jih pa lahko tudi s slanim nadevom in popestrimo naš jedilnik

4. Beiju – tapiokine tortilje

Brezglutenska različica znanih okusnih tortilj, tokrat z barvitim slastnim nadevom.

5. Slani čolnički

Domišljijo lahko tu mirno spustimo z vajeti – tako osnovna varianta kot malce naprednejša z dodatki pri polnilu nam bo tako všeč, da jih bomo gotovo z veseljem pripravljali tudi doma.

6. Pečena tapioka s sirom

Popolnoma enostavna in zelo hitra jed, ki bo nasitila tako naš želodček kot presenetila s svojim okusom in izgledom.

7. Sushi iz hidrirane tapioke

Nisi človek za sushi? Nič hudega – tapiokina različica ti bo zagotovo sedla v srce. Polnila so lahko poljubna, najpomembnejše pa je, da v nobenem primeru ni tako kalorično pregrešno kot osnovna varianta.

 

Kako se prijavim?

Prijave sprejemamo preko e-maila info@doces.si ali telefonske številke (0)41 943 872. Tu smo na voljo tudi za vse dodatne informacije in vprašanja, lahko pa nas kontaktirate tudi neposredno preko FB.

 

P.s. Še presenečenje za udeležence – na dan delavnice bo možno tudi kupiti izdelke iz tapioke po ugodnejši ceni J