RECEPTI, KI JIH MORAŠ POSKUSITI
Tapioka in tapiokina moka originalno prihaja iz Južne Amerike. Tapioka je korenina, ki ne vsebuje glutena, ne vsebuje žitaric in se uporablja v paleo receptih.
Poleg tega, da je tapioka zelo priljubljena v kuhinji je zanjo značilna tudi nizka vsebnost kalorij in odličen pripomoček v kozmetiki.
Da vam pokažem kako je tapioka nekaj izjemnega in najboljšega kar v zadnjih letih uporabljam tudi sama, sem pripravila seznam receptov, ki jih morate poskusiti.
Že v začetku leta sem si za letos »umislia« novo serijo blogov z recepti. Da malo popestrim, osvežim in razširim že obstoječo bazo receptov. Letos bomo potovali po svetu, poleg brazilskih receptov bom objavila vsak teden tudi en nov eksotičen recept, vsakič iz druge države. Torej vsak teden bom namenila objavo eni sestavini in enemu novemu eksotičnemu receptu.
Se strinjaš, da tale moj novi projekt dobi ime? Kaj praviš na:
OKOLI SVETA V 50-IH SESTAVINAH
OKOLI SVETA V 50-IH SESTAVINAH #1: TAPIOKA
Današnja prva tema naj bo kar to, s čimer sem današnjo objavo začela…Tapioka. Imenujejo jo tudi manioca, manioc, yuca, aipim. Zelo, če ne tudi ena najbolj uporabljenih sestavin v vsej južni Ameriki in še posebno v Brazilij. Uporabljajo in gojijo pa jo tudi drugod po svetu, na primer v Aziji in Afriki je prav tako zelo priljubljena.
Kako pridelujejo moko sem že opisovala v enemu od prejšnjih prispevkov, ki je zelo zanimiv in si ga lahko preberete tukaj.
Danes pa vam želim samo našteti nekaj mojih najljubših receptov, ki jih pripravljam iz različnih tapiokinih mok:
TAPIOKA:
TAPIOKINA MOKA:
TAPIOKIN ŠKROB:
HIDRIRANA TAPIOKA:
TAKIONINE GRANULE
TAPIOKINE KROGLICE:
V zvezi s tapioko si lahko preberete tudi prispevek z naslovom TAPIOKA, MANIOKA, KASAVA, YUCA … (1. del)
Do naslednjič pa uživajte in vse dobro želim.
You must be logged in to post a comment.