Novembrska delavnica
Živijo,
tudi tokrat smo se imeli prijetno v domačem ambientu restavracije Skuhna, za kar se jim zelo lepo zahvaljujem.
Tokrat smo pripravljali jedi, ki so značilne za tople kraje Brazilije in ki nas popeljejo v ritme brazilske sambe.
Pripravili smo sirove kruhke ali Pao de Queijo, značilno posodobljeno jed sužnjev, ki so v Brazilijo prispeli v 16 stoletju.
Nato smo se lotili glavne jedi in skuhali odlično obaro iz škampov (Moqueco). Moqueca tipična jed severovzhodne Brazilije, kjer pripravljajo ribje in škampove obare po različnih receptih, značilnih glede na lokacijo.
Kot presenečenje za naše udeležence smo pripravili pečen škampe, za katere se je izkazalo, da so bili vrhunec večera. Odlična poslastica za vse vegi gurmane in odlična ideja za finger food zabave.
Seveda je vsako dobro večerjo potrebno obvezno zaključiti s sladico. Bili smo malo bolj ustvarjalni in pripravili tiramisu v kozarcu.
Naslednja delavnica, ki bo v decembru bo posvečena zabavam in finger food prigrizkom.
Vljudno Vabljeni!
You must be logged in to post a comment.